Köszöntő

A Nemzetközi TáncSport Szövetség (WDSF), a legrangosabb táncosokat tömörítő és képviselő professzionális szervezet 2016. október 21-én adta meg hivatalos engedélyét Művészeti Iskolánknak és Egyesületünknek a Standard Táncok Formációs Világbajnokság megrendezésére. Mivel az eredetileg fehérorosz szervezés meghiúsult, így Egyesületünk, az Adria-Szigo KTSE Magyarország nevében megpályázta a rendezés jogát.

A Formációs Táncok Világbajnoksága a versenytánc világbajnokságok között kimagasló eseménynek számít, hazánk pedig több mint 20 éve nem rendezett ilyen magas színvonalú világversenyt! A 15 résztvevő ország 20 fős csapatai – segítőikkel együtt – közel 500 fővel képviseltetik magukat a rangos rendezvényen. Arra törekszünk, hogy teltházas produkcióval bizonyítsuk be, hazánk kimagasló színvonalon tudja vendégül látni az őket élőben követő és lelkesítő, mintegy 1500-2000 fős közönséget is!

A jövőre 650 éves Pécsi Tudományegyetem társrendezőként, a PTE Táncoló Egyetem formációja pedig közvetlen fellépése által járul hozzá rendezvényünk sikerességéhez.

A hazánkat képviselő két egyesület (Adria-Szigo KTSE, Szilver TSE) a hagyományosan erős versenytársnak számító orosz és német, valamint az osztrák, cseh, román, szlovák, holland és fehérorosz csapatokkal méretteti meg magát.

A felkészülés töretlen lelkesedéssel zajlik, a tánc iránt elkötelezett nézőket pedig sok szeretettel várjuk december 4-én Pécsett, a „tánc új fővárosában”!